Myanmar Mong Nwet

Hintaluokka: 17,90 € - 68,00 € sis. Alv

Myanmar Mong Nwet on marjainen natural erikoiskahvi Hopongista. Valikoiva käsinpoiminta ja hidas kuivaus. Keskitäyteläinen runko, pyöreä maku ja maitosuklainen suutuntuma.

Myanmar Mong Nwet on Hopongin kyläyhteisön kahvi Etelä Shanista. Tämä on pienen porukan erikoiskahvi, jossa sama kylä ja samat kädet huolehtivat laadusta alusta loppuun. Kirsikat poimitaan valikoivasti käsin. Poimija valitsee oksalta vain täysin kypsät marjat. Tavoitteena on noin 95 prosentin kypsyys, mikä tuo kuppiin puhtautta ja makeutta.

Natural prosessissa kirsikat kuivuvat korotetuilla pedeillä rauhassa. Kuivaus kestää sään mukaan 13 ja 17 päivän välillä. Jokainen toimitus pidetään päivän mukaan erillään ja jäljitettävyys säilyy. Tämä näkyy maussa tasapainona ja hedelmäisenä vivahteikkuutena.

Kupissa Myanmar Mong Nwet on keskitäyteläinen ja pyöreä. Mausta löytyy marjaisuutta ja kuivattujen hedelmien sävyjä. Suutuntuma on pehmeän maitosuklainen ja jälkimaku siisti. Kahvi toimii suodattimella, Aeropressillä ja pressopannulla. Espressona saat makean shotin, joka toimii myös pienen maitotilkan kanssa. Paahdamme Suomessa Haimoossa pienissä erissä, jotta tuoreus ja vivahteet pysyvät kauniisti esillä.

Tekniset ominaisuudet

  • Alkuperä Mong Nwet, Hopong, Etelä Shan, Myanmar
  • Yhteisö Pa O pienviljelijät
  • Korkeus 1222 masl
  • Lajikkeet Catuai, Caturra, Catimore, S 795, Bourbon
  • Prosessointi natural, valikoiva käsinpoiminta, tavoite 95 prosentin kypsyys, hidas kuivaus korotetuilla pedeillä 13 ja 17 päivän välillä, lotit eroteltu ja jäljitettävät
  • Viljelijöiden muut viljelyt kurkuma, avokado, maissi, cheroot tupakkakasvi, inkivääri
  • Makuprofiili keskitäyteläinen runko, pyöreä maku, marjaisuus, kuivattujen hedelmien vivahteet, maitosuklainen suutuntuma
Pakkauskoko

1 kg, 250 g

Jauhatus

Aeropress, Espresso, Mutteripannu, Pannujauhatus, Papuina, Pressopannu, Suodatin, V60 / Chemex

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Myanmar Mong Nwet”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *