Kofeinittomat

Kofeiiniton kahvi on tavallista kahvia, josta suurin osa kofeiinista on poistettu, mutta sen maku, aromit ja luontaiset ominaisuudet säilyvät. Kofeiininpoisto tehdään jo vihreille kahvipavuille ennen paahtamista, ja lopputuloksena on herkullinen kahvi, joka sopii nautittavaksi mihin aikaan päivästä tahansa – ilman kofeiinin vaikutuksia.

Kofeiini voidaan poistaa kahvista eri menetelmillä, joista yleisimmät ovat:

  • Swiss Water Process – kemikaaliton menetelmä, jossa kofeiini poistetaan veteen perustuvalla suodatusprosessilla, säilyttäen kahvin luonnolliset aromit.
  • CO₂-menetelmä – hiilidioksidia käytetään poistamaan kofeiini paineistetussa ympäristössä, jolloin kahvin makuominaisuudet säilyvät erinomaisesti.
  • Sokeriruoko-menetelmä (Sugar Cane Process) – luonnollinen kofeiininpoistomenetelmä, jossa käytetään sokeriruo’osta saatavaa etyyliasetaattia. Tämä menetelmä säilyttää kahvin makeat ja hedelmäiset sävyt erityisen hyvin.